Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Art radionica Lazareti

+385 (0)20 324 633||www.arl.hr

ARL u prostoru dubrovačkih Lazareta danas funkcionira kao organizacija koja programski, produkcijski i organizacijiski svoje aktivosti arikulira i provodi tijekom cijele godine formirajući program i prostor Nezavisnog društveno-kulturnog centra.

Programi i projekti su grupirani u dvije osnovne programske linije:

  1. Umjetnički i kulturni programi/projekti – posvećeni produkciji, distribuciji i razvoju suvremenih umjetnosti,  nezavisne kulture, inovativnih umjetničkih praksi, a koncipirani su također na način da se  događaju tijekom cijele godine: Galerija Otok, Scena Karantena, arists-in-residence, Grad je mrtav. Živio Grad! i dr.
  2. program participacija // protuotrov – zajednički naziv za niz aktivnosti  koje razvijaju kreativne i umjetničke potencijale, potiču aktivnije i otvorenije sudjelovanje u lokalnoj zajednici kroz kreativne, umjetničke i kulturne aktivnosti; uključuju lokalnu zajednicu i širu javnost u procese rada i djelovanja nezavisne umjetničke i kulturne scene – (programi van-institucionale edukacije, razvoj kreativnih potencijala, javnih akcija, partnerski projekti i programi, filmski i video programi, radionice, književne večeri, otvoreni razgovori, okrugli stolovi,  participativni programi i projekti i dr. )

03/2019

Ciklus književnost u Lazaretima: razgovor s autorom: Jurica Pavičić

25.03. u 19:00 - 20:00
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa

U sklopu programa Književnost u Lazaretima u Art radionici Lazareti ugostit ćemo Juricu Pavičića, višestruko nagrađivanog hrvatskog književnika, scenaristu, publicistu i kritičara. Razgovor s Juricom Pavičićem moderirat će Staša Aras. Razgovarat ćemo o knjizi eseja Knjiga o jugu i novom nagrađenom romanu Crvena voda. Jurica Pavičić (1965.) pisac je, novinski kolumnist i filmski kritičar. Dobitnik je najznačajnijih hrvatskih priznanja za novinarstvo i filmsku kritiku. Kao književnik debitirao je 1997. socijalnim trilerom "Ovce od gipsa", po kojem je snimljen film Vinka…

Više... »

04/2019

Ciklus književnost u Lazaretima / Razgovor s autorom: Tanja Mravak i Olja Savičević Ivančević

06.04. u 19:00 - 20:00
Lazaret, DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa

Gostovanje hrvatskih autorica i predstavljanje njihovih knjiga

Više... »
+ Export Events