Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Aster kulturno društvo – Dubrovnik

098587913|

ASTER” je udruga nastala slobodnim udruživanjem građana 1997. godine koja djeluje u kulturi i skrbi o djeci i mladima potičući scenske, glazbene, likovne i druge oblike umjetničkog izraza.

Aktivnosti „ASTER“-a su prvenstveno usmjerene prema djeci i mladima, osobama sa smetnjama u razvoju, ali i prema cjelokupnom građanstvu. U sklopu „ASTER“-adjeluje lutkarska družina „DOBRISSIMO“. Lutkarska družina Dobrissimo zapravo djeluje još od Uskrsa *1994.g.* kada se mala grupa ljubitelja bajki i lutkarstva okupila te odlučila svijet mašte, iz kojeg se može crpiti životna snaga za puno toga što nas snađe, unijeti u život onih kojima je to najpotrebnije.

Tijekom tog perioda od 21 godinu kroz Aster su prošli mnogi članovi, najveći entuziasti su tu godinama. U poslijednjih nekoliko godina izveli smo predstave za djecu: Vrag zlatne kose, Guščarica na studencu, Čarobni grah, te za odrasle lutkarska predstava Skup. Ove godine članovi Astera, odnosno lutkarske družine “Dobrissimo” pripremaju mali festival lutkarstva “Pupica” koji je predviđen da se održi u parku Gradac.

Također, već nekoliko godina članovi Astera održavaju Tišina Molim! manifestaciju koja se bavi filmovima snimanima u Dubrovniku. Cilj joj je istraživati, informirati i educirati javnost o ulozi Dubrovnika u filmskoj povijesti i kulturi.

  • Pretraga nije dala rezultate.