Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Dubrovački simfonijski orkestar

020/417 110||www.dso.hr

Orkestar u Dubrovniku u kontinuiranom je djelovanju od 1924. godine, u početku u polu-profesionalnoj organizaciji, a potom u punom profesionalnom sastavu. Dubrovački simfonijski orkestar nastavlja dugu i značajnu glazbenu tradiciju koja se već razvila u razdoblju Dubrovačke republike (1358.-1808.).

U posljednjih nekoliko godina, Dubrovački simfonijski orkestar nastupao je u najprestižnijim dvoranama svijeta: Kennedy Center – Washington, New York, Seattle, Kurhaus – Bad Eberbach, Lisinski – Zagreb, Chateu Veves, Versailles, Basel, Medan – Jakarta, Musikverein Goldener Saal – Beč. Godine 2005. Dubrovački simfonijski orkestar nagrađen je prestižnom nagradom „Milka Trnina“, a 2015. nagradom za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu. Također, posljednjih nekoliko godina, Dubrovački simfonijski orkestar organizira niz festivala i ciklusa glazbe kojima obogaćuje kulturnu ponudu Dubrovnika. Među njima su Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto, glazbeni ciklusi Dubrovačko glazbeno proljeće, Jesenji glazbeni moskar, ciklus barokne glazbe Orlando Furioso.

01/2019

Dubrovačke operne dive & DSO

25.01. u 19:00 - 20:30
Crkva svetog Vlaha, Luža, 2
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Više... »

02/2019

Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

09.02. u 20:00 - 21:30
Katedrala, Ul. kneza Damjana Jude 1
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Free

Sveti Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora sada je već tradicionalni koncert koji se održava u povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar, Mještoviti zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te dubrovački solisti i klape. Dirigentsku palicu izmijenit će dubrovački dirigenti Frano Krasovac, Viktor Lenert i Slobodan Begić, a stihove će govoriti akademik Luko Paljetak. Na programu su djela dubrovačkih skladatelja i skladatelja koji su bili inspirirani Dubrovnikom poput "Oj sveti Vlaho", "Grad…

Više... »

Koncert za Valentinovo

14.02. u 19:00 - 20:30
Kazalište Marina Držića DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u povodu Valentinova. Orkestrom ravna Marc Tardue, a na programu su naljepša djela ljubavnog repertoara u izvedbi dive Radojke Šverko i glazbenika, člana DSO-a, Nevija Končića.

Više... »

7. međunarodni majstorski seminar orkestralnog dirigiranja “Lovro pl. Matačić”

17.02. u 17:00 - 22.02. u 22:00
Slanica DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa

Posljednih koliko godina u Dubrovniku se održava Međunarodni majstorski seminar orkestralnog dirigiranja "Lovro pl. Matačić". Dirigenti iz cijeloga svijeta dolaze u Dubrovnik usavršavati svoja dirigentska znanja. Mentor seminara je jedan od najcjenjenijih europskih dirigenata, Uroš Lajovic, a dirigenti se usavršavaju vježbajući s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom s kojim na završetku seminara nastupaju, odnosno kojim ravnaju na koncertu.

Više... »

Završni koncert 7. seminara orkestralnog dirigiranja “Lovro von Matačić!”

22.02. u 20:00 - 21:30
Crkva Male braće, Placa 2
DUBROVNIK, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Free

U Dubrovniku će se od 17. do 22. veljače usavršavati dirigenti iz cijeloga svijeta, radit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i maestrom Urošem Lajovicem, a stečena znanja i vještine dubrovačkoj će publici pokazati na završnom koncertu 22. veljače kada će, naizmjenično, dirigirati Bachovom Suitom br. 1 u C duru i Beethovenovom Simfonijom br. 6 u F duru "Pastoralnom".

Više... »
+ Export Events