Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Midsummer Scene Festival

MIDSUMMER SCENE je festival pokrenut 2014. godine, osmišljen kao platforma za međunarodne umjetničke koncepte i suradnje.
2018. godina je od posebnog značaja za Midsummer Scene Festival jer obilježava 5. godina kontinuiranog i uspješnog djelovanja. Osobito smo ponosni na naša međunarodna gostovanja u Beču, punih 40 dana u Vienna’s English Theatre-u kao i na Bermudskom otočju na The Bermuda Festival of Performing Arts.

Programska koncepcija festivala je da za vrijeme svog trajanja prikazuje glazbeno scenske izvedbe svaku večer na jednoj ili više lokacija.
Jedinstvenost ovog festivala je što prikazuje kazališne predstave na engleskom jeziku krajem lipnja i početkom srpnja, a koje se premijerno izvode na jednoj od najljepših ambijentalnih pozornica – tvrđavi Lovrjenac koja je zasigurno unikatna pozornica na svijetu za Shakespearova djela. Ambijentalne pozornice Dubrovnika imaju svoju tradiciju koja seže daleko u prošlost, a mi ih kroz naš festival želimo približiti i promovirati kako domaćoj tako i stranoj publici te ukazati na dugogodišnju tradiciju igranja predstava na ambijentalnim pozornicama. Cilj nam je pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju.
Plan nam je raditi vrhunske kazališne izvedbe svjetskih klasika, mjuzikle, te program obogatiti i glazbeno scenskim događanjima kao i gostovanjima renomiranih kazališta i festivala iz drugih zemalja.

  • Pretraga nije dala rezultate.