Loading Događanja

« Sva Događanja

Koncert iz programske cjeline Hitovi i proročanstva, nastupaju Kojoti i Mate Granfarola

25.10..21:30 - 23:59

Iz Art radionice Lazareti s ponosom najavljujemo koncert rock sastava Kojoti i jedinstvenog Mate Granfarole, sve to, a i više nudimo vam u sklopu programske cjeline, Hitovi i proročanstva, u petak 25. listopada u 21:30.
MATU GRANFAROLU – ne treba posebno najavljivat. Ko ga zna zna, a ko ne zna pitat će se đe se gubio do sad. Nama je posebno veselje što baš Mate otvara naš program!
A za one koji žele naučiti tekst pjesama tu je Matin
Youtube kanal: https://www.youtube.com/@udoktoraaa
Tih pjesama sigurno neće bit na koncertu, ali cijenit ćemo svaki trud.
Na KOJOTE ćemo podsjetiti sve nas vječno mlade iz 90ih.
Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan 1992. godine, a devedesete su za njih bile iznimno aktivno razdoblje. Svoj su debitantski, eponimski album snimili i objavili 1995. godine. ”Halucinacija” je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ”Sex, Disco, Kung Fu”. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. Godine. ”Sto milja daleko od nje”, ”Razuzdan i lud”, ”Zadovolji me” i ”Hodala je pola metra iznad zemlje” samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ”Dragocjeno, raskošno, blistavo” na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.
Kojoti su svoj posljednji album ”Sve je pod kontrolom?” nakon više od 20 godina duge diskografske pauze objavili u ožujku 2019. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. Album im je donio brojne pozitivne kritike te nominaciju za nagradu Porin u kategoriji za najbolji rock album godine.
https://www.youtube.com/channel/UCsa26bxqjEs86a2TUZLicTg

ULAZNICE: bit će dostupne u pretprodaji na ulaznice.hr od ponedjeljka 7. 10. po cijeni od 8,00 EUR, cijena ulaznice na dan koncerta je 10,00 EUR.
Program realiziramo kroz pilot program AJMO! uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i Turističke zajednice Grada Dubrovnika
Hvala svima!
‘AJMO!’ je pilot projekt, rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.
Do kraja 2024., očekuju nas koncerti
14. 11. CHUI i Jerko Jurin Quartet,
28. 11. Portman,
20. 12. Pips, Chips & Videoclips,
a programske cjeline su „Novi eksperimental“ i „Velike nade i očekivanja“.
Vizuali: Milan Pantović
Program realiziraju: ARL & AVCD

Info

Datum:
25.10.
Vrijeme:
21:30 - 23:59
Događanje kategorije:
, , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa
Skip to content