Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Izložba “Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća”

08.12.2023. - 30.04.2024.

Izložba je nastala u koautorstvu više kustosice Ljerke Dunatov i kustosa Dina Lokasa, dok grafičko oblikovanje potpisuje Studio m&m, a autori likovnog postava su Željko Ćatić i Ivona Michl.

Na izložbi je predstavljeno oko 280 fotografija i razglednica s motivima brodova nastalih u razdoblju od 1866. do 60-ih godina 20. stoljeća koji su bili u vlasništvu dubrovačkih brodara i drugih brodarskih društava koji su uplovljavali u dubrovački akvatorij. Na njima su prikazani parobrodi velikih poduzeća obalne linijske plovidbe, kao što su Dubrovačka parobrodska plovidba, Austrijski Lloyd, Mađarsko-hrvatsko parobrodarsko društvo (Ungaro-Croata), Dalmatia te Jadranska plovidba.

Prvi put predstavljena je građa iz fundusa Pomorskog i Kulturno-povijesnog muzeja, kao i posuđeni predmeti iz privatnih zbirki. Osim rijetkih litografskih, prikazane razglednice uglavnom su izrađivane prema predlošku fotografije i u tehnikama svjetlotiska i bakrotiska.

Izložba “Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća“ može se pogledati u Kneževu dvoru do kraja travnja 2024.

Info

Od:
08.12.2023.
Do:
30.04.
Događanje kategorije:
, ,

Organizator

Dubrovački muzeji

Lokacija

Knežev dvor
Pred Dvorom 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content