Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

CVRČCI U TRUBI Predstavljanje antologije hrvatske antiratne poezije; Tomislav Domović i Biserka Goleš Glasnović

12.12.2023..19:00 - 20:00

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, u utorak, 12. prosinca 2023., upriličit će se predstavljanje antologije hrvatske antiratne poezije “Cvrčci u trubi” koju su priredili pjesnik Tomislav Domović te književnica i kritičarka Biserka Goleš Glasnović. Na predstavljanju će uz autore sudjelovati Stanko Krnjić i Hrvoje Barbir Barba, pjesnici čije su pjesme zastupljene u antologiji među više od 150 pjesnika. Događanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Naslov antologije “Cvrčci u trubi”, potpisuje pjesnik i branitelj Tomislav Domović, suautor knjige, poznat po “Pjesmi poginulog ratnika”, a počast je svim autorima koji su pisali o ratu i u ratu, od Dragutina Tadijanovića do široj javnosti manje poznatih pjesnika, a sve s ciljem pozivanja na mir kako navodi Biserka Goleš Glasnović u pogovoru knjige: „Mnoge uvrštene pjesme naslovljene su kao ratne pjesme, što bi kao izdvojena sintagma moglo odjekivati kao poziv na ratovanje kao nužnost, no upravo suprotno, poziv su na mir.“

Od dubrovačkih autora, osim Stanka Krnjića, u Antologiji su pjesme Luka Paljetka i Stijepa Mijovića Kočana. Za naslovnicu, izabrana je fotografija Pava Urbana snimljena za vrijeme granatiranja i opsade Grada, a u Antologiji je i zapis iz njegovog Ratnog dnevnika.

 

Info

Datum:
12.12.2023.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content