Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI)

20.11.2023. - 25.11.2023.

Jubilarni deseti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI) održat će se od 20. do 25. studenog 2023. godine u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Kao i prethodnih devet godina i ove godine će popularni DKKI objediniti cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu: od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kazališta, likovne umjetnosti, fotografije i književnosti, ali i drugih, a sve to s ciljem promocije i umrežavanja, kao i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstava između udruga, institucija i privatnih subjekata.

Ove godine DKKI će se fokusirati na sve popularniju tematiku – primjena umjetne inteligencije u kreativnim i kulturnim industrijama – mogućnosti, izazovi i prijetnje. Umjetna inteligencija ima sve veći utjecaj u sektoru kreativnih industrija, pružajući pritom prilike za inovacije. Umjetna inteligencija primjenjuje se u različitim područjima kreativnog sektora, od generiranja umjetničkih djela putem AI algoritama, optimizacije dizajna i kreativne produkcije, pisanja i novinarstva, produkcije glazbe, video produkcije i animacija, marketinga, razvoja video igara, do primjene robotike u stvaranju fizičkih umjetnosti.

Upravo na ovu temu, na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, u četvrtak 23.studenog u 12 sati, održat će se panel rasprava na kojoj će okupljeni stručnjaci istražiti je li umjetna inteligencija u kreativnom sektoru samo alat za automatizaciju ili može biti i izvor inspiracije te suradnje između umjetnika i računala potičući pritom inovacije u tradicionalnim umjetničkim praksama. Uz spomenuto izlagači će se dotaknuti i pitanja identiteta umjetnika u kontekstu razvoja i napretka umjetne inteligencije.

Na čak 14 lokacija, ovo jubilarno izdanje DKKI obuhvaća bogati program u trajanju od čak šest dana. Neki događaji iz programa imat će live prijenos putem Facebook stranice Dani kreativnih i kulturnih industrija („www.facebook.com/dkki.dubrovnik/“), a na kojoj je moguće pronaći i cjelokupni program ovogodišnje manifestacije.

 

Info

Od:
20.11.2023.
Do:
25.11.2023.
Događanje kategorije:
, , ,

Organizator

Dubrovačka razvojna agencija DURA
Telefon:
+38520 638 236
Email:
info@dura.hr
Website

Lokacija

DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Hrvatska + Google Mapa
Skip to content