Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

IZLOŽBA „Kako smo se zabavljali – noćni život i zabava Dubrovnika 70-ih i 80-ih“

19.02. - 15.05.

Izložba kroz niz različitih tema prikazuje bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

 

U ova dva desetljeća nastali su uspješni rock-bendovi, otvarale su se nove diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate.

S autorima izložbe, Marijetom Radić i Ivanom Lujom, naši su sugrađani sukreirali izložbu i tako oživjeli sjećanja na „dobra stara vremena“ u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine.

Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.

 

Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja 2023.

 

Izložba je realizirana uz potporu Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija RH i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Info

Od:
19.02.
Do:
15.05.
Događanje kategorije:
,

Organizator

Red History Museum
Email:
info@redhistorymuseum.com
Website

Lokacija

Red History Museum
Ulica Svetog Križa 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content