Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Književna večer u lazaretima s Nebojšom Lujanovićem

26.05.2023..19:00 - 21:00

U petak, 26. svibnja u 19 sati u baštinskoj čitaonici Lazareta (3. lađa) u organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o., održat će se književna večer s popularnim književnikom, znanstvenikom, kritičarom, esejistom i neumornim promotorom književnosti i kulture, Nebojšom Lujanovićem.

Nebojša Lujanović rođen je 1981. u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao iz područja teorije književnosti. Objavio je šest romana: Stakleno oko, Godina svinje, Orgulje iz Waldsassena, Oblak boje kože, Južina i Maratonac i zbirku priča S pogrebnom povorkom nizbrdo. Njegovi tekstovi žanrovski su i tematski raznorodni; pokrivaju ratne, socijalne, nacionalne, religijske, sportske teme, osobne drame, kriminal, znanost, odlikuju se dinamičnošću i aktualnošću te se obraćaju svim generacijama čitatelja. Posljednjih godina bavi se pisanjem i tekstova za djecu. Nakon objavljene zbirke dječjih priča Kad odrasli zabrljaju, napisao je tekst za predstavu u izvedbi Plesnog kluba Vruća čokolada.

Predavački i znanstveno djeluje u području teorije književnosti, sociologije književnosti, kulturalnih studija i suvremene hrvatske književnosti. Aktivan je u sferi kulture: održava književne promocije i tribine, sudjeluje u različitim kulturnim projektima, vodi festivale (umjetnički voditelj Pričigina, splitskog festivala pričanja priča, koordinator osječkog intermedijskog festivala književnosti PUnKt). Niz godina vodi radionice kreativnog pisanja u različitim gradovima, a stečena iskustva objavio je u priručniku za kreativno pisanje Autopsija teksta. Trenutačno je zaposlen kao docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Živi u Splitu.

Uz književni rad, u javnosti je poznat kao pasionirani trkač maratona o čemu nadahnuto piše u svom posljednjem romanu Maratonac.

Ulaz na književnu večer je slobodan.

Info

Datum:
26.05.2023.
Vrijeme:
19:00 - 21:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačka baština d.o.o.
Telefon:
+ 385 20 638 201
Email:
zrinka@dubrovackabastina.com

Lokacija

Lazareti, lađa III, Dnevni boravak
Frana Supila 10
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content