Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Koncert pijanistice Ružice Koncul u Saloči od zrcala

29.06. u 20:00 - 21:00

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, pijanistica Ružica Koncul održat će klavirski recital “Svemir od sonata” u srijedu, 29. lipnja s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala. Na programu će se naći sonate iz opusa W.A. Mozarta, L.van Beethovena i F. Chopina.

-Svaka sonata je svemir za sebe, svaki skladatelj svemir za sebe, svaki izvođač je svemir za sebe, svaki pojedinac u publici svemir za sebe. A, opet samo je jedan svemir. Ima li glazba moć da nas podsjeti na tu istinu? Može li se na krilima glazbe poletjeti dalje od „glave u oblacima”, možda do „srca svemira” koje istim ritmom kuca u svima nama? – istaknula je Koncul.

Ulaz je besplatan. 

O pijanistici: 

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, Njemačka, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange. Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesorica klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. godine podučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.

 

 

 

 

 

 

Info

Datum:
29.06.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Kategorija:

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr