Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Koncert Zbora Blasius u Saloči od zrcala

13.04..20:00 - 21:00

Dubrovačke knjižnice i Zbor Blasius pozivaju vas na koncert pod nazivom „Naših prvih pet godina“ kojim Zbor Blasius, pod vodstvom prof. Maje Marušić, obilježava petu obljetnicu svojega postojanja. Koncert će se održati u subotu, 13. travnja s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Koncert je svjetovnog karaktera, a uz raznovrsne skladbe starih majstora, na repertoaru će se naći i one suvremenih autora. Pjevat će se na engleskom, francuskom i katalonskom, no čut će se i poneka dalmatinska pa i dubrovačka.
Kao gosti Zbora Blasius u programu sudjeluju i Mateo Miguel Kodrič Kesovia na bodhránu te učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića: flautistice Ana Burić i Klara Brčić koje su program pripremile pod mentorstvom mr. art. Đive Kušelj, prof. savjetnice te Teo Dabelić na gitari.
Od Festivalskog zbora do Zbora Blasius
Godine 2016. skupina zaljubljenika u glazbu, amatera i onih s formalnim glazbenim obrazovanjem, pod ravnanjem Maje Marušić okupila se u Festivalski zbor kako bi na Ljetnim igrama dala svoj obol obnovljenoj kultnoj predstavi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća – „Kafetariji“ Carla Goldonija u režiji Vinka Brešana. Dvije godine kasnije, nastavljajući suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama, skupina će u gotovo jednakom sastavu sudjelovati u realizaciji predstave „Michelangelo“ Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa po drami „Michelangelo Buonarroti“ Miroslava Krleže, a u režiji Sebastijana Horvata. Predstava je ostvarena u koprodukciji Igara i Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, pa je nakon izvedbe na Lokrumu, zbor u istoimenoj predstavi nastupio i na riječkim daskama koje život znače. A na putu do Rijeke začela se ideja o osnivanju zbora koji bi podjednako njegovao svjetovnu i duhovnu glazbu, podjednako uživao u izvođenju starih majstora, tradicionalnih napjeva, suvremenih i popularnih glazbenih nota. I tako… 2019. zaživio je Zbor Blasius, koji uspješno djeluje već petu godinu. Od smog osnutka adventskim koncertima u crkvi sv. Vlaha (2019. – 2022.), Saloči od zrcala (2022.) i kapeli sv. Marije Krucifikse (2023.) zbor Gradu priprema božićno raspoloženje, a 2020. godine u sklopu Feste sv. Vlaha, zajedno s Mješovitim katedralnim zborom, sudjeluje na koncertu u katedrali Gospe Velike. U travnju 2023. u okviru programa Noći knjige Zbor Blasius održao je samostalni koncet u Saloči od zrcala, u kojoj, u travnju 2024. godine, održava i svoj prvi obljetnički koncert.

Info

Datum:
13.04.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content