Loading Događanja

« Sva Događanja

LADO | Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske

25.07..21:30 - 23:00

Punih sedamdeset i pet godina repertoar Ansambla LADO oblikovan je i temeljen na vrhunskim koreografskim i glazbenim djelima kojima se na zavidnoj estetskoj, umjetničkoj, izvedbenoj i profesionalnoj razini interpretira plesna, glazbena i odjevna baština hrvatskoga sela.

Iz svog bogatog  repertoara LADO u ovom  plesnom koncertu pred publiku donosi neke od svojih najpoznatijih, najizvođenijih i uvijek rado viđenih točaka– Ladarke – koreografiju koja predstavlja svojevrsnu „himnu“ i zaštitni znak Ansambla, Linđo, dubrovačko-primorsku poskočicu,  Krčki tanacVrličko kolo i Bunjevačko momačko kolo sve od reda neponovljive, antologijske koreografije Zvonimira Ljevakovića,  Ej sviraj Pavo – pjesme i plesove iz Baranje te dinamične Zagorske drmešare i impresivne Podravske svate.

Hrvatska je svjetski fenomen po broju zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara što dodatno obvezuje Ansambl LADO u njegovoj misiji očuvanja i prezentiranja baštinjenih glazbeno –plesnih fenomena. Kada je o hrvatskoj zaštićenoj nematerijalnoj kulturnoj baštini riječ, u ovom programu moći ćemo uživati u osebujnim međimurskim popevkama, nijemom kolu s područja Dalmatinske zagore, dvoglasju tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, zvucima  gajdi, lijerice, sopilacimbala

Energične i nadahnute izvedbe Ansambla LADO i koreografska ostvarenja i scenske interpretacije tako bliske ishodištu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vjerujem da će tako biti i ovaj put.

 

Krunoslav Šokac

                                                                                   umjetnički voditelj Ansambla LADO

 

 

(c) Petra Slobodnjak

Lokacija

Park Gradac
Liechtensteinov put 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content