Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Poticanje čitanja djeci od najranije dobi: radionice za odgojitelje, roditelje i knjižničare

08.05..17:00 - 18:30

Radionice za odgojitelje i knjižničare održat će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. svibnja u 17:30 sati, a predavanje i radionica za roditelje u srijedu, 8. svibnja u 17:00 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Riječ je programu koji se neposredno naslanja na Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi „Rođeni za čitanje“ koji provode Ministarstvo kulture i medija RH, Ministarstvo zdravstva RH, Hrvatsko pedijatrijsko društvo i Hrvatsko društvo za socijalni rad i preventivnu pedijatriju, a začetnica programa je dr. Marija Radonić.

Ove radionice za odgojitelje i knjižničare te predavanja i radionice za roditelje predškolske djece, organizirane su ciljem isticanja važnosti čitanja za razvoj djeteta te poticanja na čitanje s djecom. Program će voditi dr. sc. Anita Peti Stantić i dr. Marija Radonić.

U dijelu programa namijenjenom odgojiteljima i knjižničarima dr. Marija Radonić govorit će o ranom rastu i razvoju djeteta dok će u programu za roditelje predstaviti program „Rođeni za čitanje“.

Dr. sc. Anita Peti-Stantić, govorit će o važnosti ranog čitanja naglas te o utjecaju razgovora i čitanja na razvoj dječjega mozga. Nakon toga slijedi radionički dio u kojem će na izabranim slikovnicama za različite uzraste djece, sudionicima pokazati na koje načine slikovnice mogu čitati i prilagođavati  djetetu/djeci kojoj čitaju.

Za dio programa namijenjen roditeljima nisu potrebne prijave.

Program je odobren i sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

 

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content