Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predavanje Janka Andrijaševića “Tipovi ličnosti u književnosti i filmskoj umjetnosti”

18.01..18:00 - 19:00

Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje “Tipovi ličnosti u književnosti i filmskoj umjetnosti” prof. dr. sc. Janka Andrijaševića, koje će se u četvrtak, 18. siječnja 2024., s početkom u 18 sati održati u Narodnoj knjižnici Grad.

Predavanje će se baviti pojmom ličnosti, psihološkim kategorizacijama kroz povijest i reprezentacijama različitih tipova ličnosti u književnosti i na filmu. Također će se dotaknuti usporedbe zdrave, nezrele i patološke ličnosti. Različiti tipovi ličnosti, poput paranoidne, antisocijalne, histrionične, narcisoidne i sl. bit će ilustrirani konkretnim likovima u književnosti i filmskoj umjetnosti.

Predavanje je zamišljeno kao uvod u niz radionica koje će se od 25. siječnja do 28. ožujka, četvrtkom, s početkom u 18 sati održavati u Ogranku Lapad. Polaznici radionica nakon upoznavanja s osnovama psihologije ličnosti imat će priliku na zadanim književnim i filmskim predlošcima  proučavati određene tipove. Predlošci će uključivati  djela Somerseta Maughama, Jeanette Winterson, Vjenceslava Novaka, Jane Austen, Stephena Kinga, Anthonyja Burgessa i Margaret Mitchell.

Info

Datum:
18.01.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događanje kategorije:
, , ,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content