Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predstavljanje knjiga “Centameron – Tako je kako je”, Stijepo Mijović Kočan i “Stijepo Obad”, Stijepo Mijović Kočan i Josip Pečarić

26.09.2023..19:00 - 20:00

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, u utorak, 26. rujna 2023. s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje dviju knjiga “Centameron: Tako je kako je”Stijepa Mijovića Kočana, i knjige “Stijepo Obad”, suautorski rad Kočana i akademika Josipa Pečarića. Događanje će se upriličiti u čitaonici Narodne knjižnice Grad gdje će uz autora, knjige predstaviti i njegova supruga Mirjana Mijović Kočan.

U knjizi 20 basni “Tako je kako je” Kočan uzima početak Ezopovih basni te ih vješto nadopunjuje i smješta u današnje vrijeme. Knjiga o Stijepu Obadu je osvrt dvojice autora o zajedničkom nastupu na znanstvenom skupu o Hrvatima Boke Kotorske koji se organizirao 2007. godine.

Stijepo Mijović Kočan rođen je Konavlima, školovao se u Konavlima u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je završio studij tadašnjih jugoslavenskih književnosti i komparativnu književnost te doktorirao iz filoloških znanosti. Radio je kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, kao televizijski novinar (od 1962.), uređivao Školske novine (1973.), u kojima i danas piše kazališne kritike te ponekad o knjigama, zatim časopis Umjetnost i dijete. Pokrenuo je Liliglam (2003,), likovno, literarno i glazbeno glasilo mladih, a na studiju novinarstva zagrebačkog sveučilišta petnaestak je godina predavao Teoriju novinarskih vrsta s praktičnim vježbama. Dobitnik je dviju nagrada za životno djelo.

 

Info

Datum:
26.09.2023.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
,
Website:
https://www.dkd.hr/kalendar-doga%C4%91anja/predstavljanje-dviju-knjiga-stijepa-mijovica-kocana

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Saloča od zrcala
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa
Skip to content