Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predstavljanje zbirke pjesama “Svjetionik” Perice Vulić Vočanec

08.07..20:00 - 21:00

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica Perica Vulić Vočanec predstavit će svoju zbirku pjesama “Svjetionik” u petak, 8. srpnja s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala. Uz autoricu, u programu će sudjelovati Nila Miličić Vukosavić, Jovica Popović i Sebastijan Vukosavić.

“Najuočljivija osobina stihova Perice Vulić Vočanec, pa dakle, s te strane gledano, i njihova vrijednost, jest iskrenost, danas tako rijetka i u književnosti i u međuljudskim odnosima”, napisao je pogovoru ove zbirke akademik Luko Paljetak.

Perica Vulić Vočanec rođena je u Dubrovniku 1973. godine gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, potom odlazi u Split studirati na Učiteljskom fakultetu, danas je diplomirana učiteljica razredne nastave. Pisanjem se počela baviti, kako sama kaže, još prije škole, jer ju je uvijek zanimao tajanstveni svijet slova, riječi, priča i pjesama.
Pjesme redovito objavljuje u časopisu Literat u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, a godinama je vodila i odlično posjećen poetski blog.
Osim poezije pisala je i duhovite kolumne o obiteljskom životu objavljivane na obiteljskom portalu Ringeraja.hr.
Priču “Exodus”, iskustvo odlaska iz ratnog Dubrovnika, objavila je pod djevojačkim prezimenom Brzica, u zborniku Women in the Homeland war autorice Marije Slišković.
Pisanje doživljava kao medij u kojem se najlakše kreće i izražava, poput mora koje toliko voli i uvijek mu se vraća. Živi i radi u Zagrebu
.

Info

Datum:
08.07.
Vrijeme:
20:00 - 21:00

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website

Leave a Comment

Skip to content