Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

PRIČE IZ RAGUSINE Predavanje Milane Romić Viđen „Književna kartografija Dubrovnika – kretanje pisaca kroz stvarne i fikcionalne prostore Grada“

26.03..18:00 - 19:00

U okviru programa „Priče iz Ragusine“, u utorak, 26. ožujka 2024. s početkom u 18 sati, na 3. katu Znanstvene knjižnice komparatistica književnosti i slavistica Milana Romić Viđen održat će predavanje pod nazivom „Književna kartografija Dubrovnika – kretanje pisaca kroz stvarne i fikcionalne prostore Grada“.

Uz stručno vodstvo predavačice zajednički ćemo „prošetati“ Dubrovnikom stopama nekolicine srednjoeuropskih i južnoslavenskih pisaca i spisateljica koji su u ovom gradu boravili, kojega su voljeli i zvali svojim te o njemu napisali neke od svojih najboljih i najpoznatijih književnih djela. Upravo će nam ti pisci, odnosno njihova odabrana djela, biti vodiči u stvaranju književne karte Dubrovnika koja će mapirati neke već poznate lokacije, ali nam otkriti i neke fikcionalne prostore koji čine (našu) simboličku sliku Dubrovnika. Između ostaloga, namjera je ovog predavanja zaobići već uvelike poznata književna imena i narative o kulturnome prostoru Grada. Umjesto toga, pokazat će se da je dubrovački kulturni prostor kreirao i definirao mnogo širi krug pisaca 20. stoljeća od onih koji su dosada primarno bili predmetom interesa dubrovačke i hrvatske znanstvene zajednice i javnosti.

Info

Datum:
26.03.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događanje kategorije:
, , ,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content