Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Susret s književnikom: Jacobo Bergareche i Ivan Sršen (“Ulysses’ Shelter”)

02.03..17:30 - 19:00

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica održat će se susret sa španjolskim piscem Jacobom Bergarechom kojim će moderirati osnivač izdavačke kuće SandorfIvan Sršen. U razgovoru Bergareche će predstaviti spisateljski rad (proučavanje Faulknerove privatne arhive iz čega se rodio njegov roman ‘Perfect Days’) i dubrovačkoj publici otkriti zašto se odlučio doći na književnu rezidenciju baš na Mljet. Ovaj susret upriličit će se u subotu, 2. ožujka 2024., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 17:30 sati.

Jacobo Bergareche će boraviti u književnoj rezidenciji na Mljetu od 3. do 15.3., u sklopu projekta međunarodne mreže književnih rezidencija ‘Ulysses’ Shelter’. Projekt Ulysses’ Shelter: building writers-in-residence network organizira književne rezidencije za mlade pisce, prevoditelje, urednike i druge sudionike u umjetničkom procesu stvaranja književnih djela. Projekt je započeo krajem 2018. godine na tri lokacije – u Ljubljani, u Larissi i na otoku Mljetu, u organizaciji izdavačke kuće Sandorf iz Zagreba, a trenutno partneri na projektu dolaze iz osam europskih zemalja: Slovenije, Grčke, Malte, Srbije, Španjolske, Velike Britanije, Češke i Hrvatske.

 

Španjolski pisac Jacobo Bergareche (London, 1976.) odustao je od Fakulteta likovnih umjetnosti na Universidad Complutense de Madrid i nastavio studij književnosti i pisanja na Emerson Collegeu u Bostonu. Počeo je kao producent i scenarist TV-serija za većinu glavnih španjolskih TV mreža. Godine 2012. preselio se u Austin u Teksasu, gdje je radio za tehnološku tvrtku i mogao je istraživati privatnu korespondenciju raznih pisaca u Harry Ransom Centru; njegov roman Savršeni dani (Los días perfectos, Libros del Asteroide, 2021.) jedan je od plodova tog istraživanja, nagrađen je posebnim priznanjem Nagrade Europske unije za književnost, a uvršten je i kao jedna od knjiga godine po izboru većine španjolskih medija. Perfect Days je prevedena na desetak jezika. Bergareche je također autor zbirke poezije Playas (2004.), drame Coma (2015.), serije knjiga za djecu Aventuras en Bodytown (2017.) i autobiografskog romana o bratovom ubojstvu Estaciones de regreso (2019.). Također redovito piše članke za El País Semanal, časopis Elle i The Objective te je napisao i producirao audio-dokumentarce za Sonoru. Njegov posljednji roman, Las despedidas, objavljen je 2023. u izdanju Libros del Asteroide.

 

Info

Datum:
02.03.
Vrijeme:
17:30 - 19:00
Događanje kategorije:
, ,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website
Skip to content