Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Držićev idealni svijet

18.05..18:00 - 19:00

Držićev idealni svijet – izložbe radova djece polaznika višemjesečne likovne radionice Doma Marina Držića

Povodom Međunarodnog dana muzeja, Dom Marina Držića s veseljem poziva na otvorenje izložbe radova djece polaznika višemjesečne likovne radionice „Držićev idealni svijet“ u četvrtak, 18. svibnja 2023., u 18. sati.

Marin Držić opisao je idealni svijet u glasovitom prologu Dugog Nosa koji prethodi radnji njegove najpoznatije komedije „Dundo Maroje“, a polaznici radionice ovom izložbom donose „Držićev idealni svijet“ u obliku mobila. Od ožujka do svibnja 2023. pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, od glinamola su oblikovali likove, životinje, biljke, predmete i građevine vezane uz Držićev život i djelo koje su obojili akrilnim bojama, povezali najlonskom strunom te vješali o drvene križne konstrukcije stvarajući tako pokretne skulpture.

Mobil je u vječnoj mijeni jer se uslijed strujanja zraka pomiču uravnoteženo ovješeni pomični dijelovi te transformiraju izgled objekta. I priroda je u stalnoj mijeni. Za razliku od Držićevog idealnog svijeta u kojem vlada vječno proljeće, u stvarnosti mora postojati i zima u kojoj zemlja miruje i odmara. Do sljedećeg proljeća, kada sve oživi, uveseljavati nas mogu i ove kreativno oblikovane i oslikane pokretne skulpture te nas podsjetiti kako u mašti uvijek možemo stvoriti naš idealni svijet.

 

Info

Datum:
18.05.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događanje kategorije:
, , ,
Website:
https://muzej-marindrzic.eu/

Organizator

Dom Marina Držića
Telefon:
020/ 323-242
Email:
ravnatelj@muzej-marindrzic.eu
Website

Lokacija

Dom Marina Držića
Široka 7
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
++385 (0)20 323 242
Website
Skip to content