Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Istraživačka pilot-izložba o pronalaženju doma u migraciji

21.06..19:30 - 20:30

Pozivamo vas u Art radionicu Lazareti na predstavljanje istraživačko-kustoskog rada Tijane Mišković i Marte Padovan-Özdemir u petak 21. lipnja u 19:30 h.
Tijana Mišković i Marta Padovan-Özdemir trenutno borave u rezidenciji kod nas. U formi pilot-izložbe, predavanja i filma rezidentice i istraživačice će predstaviti svoj rad na obimnom projektu o migracijama, politikama migracija i doma, pronalaženju i stvaranju doma u seobama.
Većina ljudi dom smatra poznatim i sigurnim mjestom. Mjestom i prostorom u kojem imaju kontrolu – često materijalizirano kao četiri zida s krovom na vrhu. U svjetskom sustavu nacija-država, dom se obično povezuje s domovinom, koja migrante ima tendenciju pozicionirati ili kao, u najboljem slučaju, goste ili kao uljeze u najgorem.
Dakle, kako migranti nalaze dom?
Kako bi našle nove odgovore na ovo ključno pitanje u svijetu kojim sve više dominiraju emocionalno i politički nabijene rasprave o migraciji, antropologinja Kristina Grünenberg i sociologinja obrazovanja Marta Padovan-Özdemir sa Sveučilišta Roskilde provele su, u Nacionalnoj galeriji Danske, etnografsku studiju temeljenu na izložbi s osobama koje se identificiraju kao migranti. Kustosica ove istraživačke izložbe je Tijana Mišković, a izložba prikazuje različite estetske eksperimente s etnografskom građom koja se sastoji od fotografija, transkripata intervjua i snimaka ekrana Google Eartha.
Te estetsko-etnografske konstelacije pozivaju publiku da se postavi u perspektive migranata o pronalaženju i stvaranju doma u životu definiranom migriranjem preko raznih granica, potičući tako publiku da pronađe vlastite konekcije u materijalu i izmamljujući nove odgovore o tome kako pronaći dom u seobi.
U petak 21. lipnja 2024. u 19:30 h Tijana Mišković i Marta Padovan-Özdemir predstavit će nam svoj istraživački rad na temi stvaranja doma u migraciji kroz pilot-izložbu, film i razgovor.
Pozivamo vas da nam se pridružite u petak 21. 6. u 19:30 h na našoj taraci.

Info

Datum:
21.06.
Vrijeme:
19:30 - 20:30
Događanje kategorije:
, , , ,

Organizator

Art radionica Lazareti
Telefon:
+385 (0)20 324 633
Email:
arl@du.t-com.hr
Website

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa
Skip to content