Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Koncert Ansambla komorne glazbe Sklad

24.11..19:00 - 20:00

U okviru programa „Večeri u Dvoru“ u četvrtak, 24. studenoga 2022. s početkom u 19 sati u Kneževu dvoru, Dubrovački muzeji organiziraju koncert Ansambla komorne glazbe Sklad iz Zagreba.

Ansambl je osnovan 2019. na inicijativu mladih glazbenika Sebastijana Sarape i Franje Bilića s ciljem promoviranja još uvijek nepoznatih kompozicija proslavljenih skladatelja. Ansambl Sklad izvodi instrumentalno i vokalno-instrumentalna glazbena djela, a njegova posebnost je traženje, proučavanje i predstavljanje glazbene literature izvorno pisane za povijesne instrumente kao što su chalumeau, čembalo, violina, povijesni klarinet i blok flauta. Sastav Ansambla komorne glazbe Sklad: Sebastijan Sarapa (povijesni klarinet), Franjo Bilić (čembalo), Josipa Bilić (sopran) i Marko Glogović (violina).

Programom “Večeri u Dvoru” koji je financiran uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovački muzeji nastavljaju s obilježavanjem 150. obljetnice svog osnutka. Cijeli program uveličat će i Karla Leto, učenica Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, koja će izvesti Gundulićevu Himnu slobodi.

Ulazak na koncert je besplatan.

Program koncerta:

Jean-Xavier Lefčvre: Sonata broj 3 za klarinet i continuo u F-duru

Jean-Marie Leclair: Sonata za violinu i continuo u A-duru. op. 5, broj 1

Francesco Bartolomeo Conti: Kantata Vaghi augelletti che d’amor formate

Johann Baptist Wanhal: Trio za klarinet, violinu i continuo u B-duru, op. 10, broj 4

Sebastijan Sarapa: Kantata Et reversus in se (prema J. B Lully i F. B. Conti te tekstu Ivana Gundulića preuzetom iz religiozne poeme Suze sina razmetnoga)

Info

Datum:
24.11.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Kategorija:
Website:
dumus.hr

Organizator

Dubrovački muzeji
Telefon:
020 321 497
Email:
info@dumus.hr
Website

Lokacija

Knežev dvor
Pred Dvorom 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content