Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

KONCERT; KRIES live

30.04..21:00 - 23:00

Kries ponovno u Dubrovniku!

Art radionica Lazareti organizira koncert Kriesa, u utorak 30. travnja u 21 sat, dan prije Praznika rada i u sklopu programa UŽIVO!

Kries kao bend koji nadahnuće pronalazi u tradicijskim pjesama i slavenskoj mitologiji, Kries je izvrstan primjer uspješne simbioze tradicionalne i moderne glazbe. Vođen arhaičnim hrvatskim napjevima u izvedbi energičnog frontmena Mojmira Novakovića, Kries svojim instrumentima gradi vezu između prošlosti uz gajde, diple, lijerica ili udaraljke, kao i sadašnjosti uz gitaru, bas, bubnjeve. Bend čine Mojmir Novaković koji je vokal, Ivo Letunić uz vokal svira i lijericu, Andor Végh svira gajde, diple, frula, dvojnice, kaval, Krešimir Oreški udaraljke, Erol Zejnilović električnu gitaru, Konrad Lovrenčić je na basu, a Ivan Levačić na bubnjevima. Bend je osnovan 2003., a već sljedeće godine objavljuje prvi album “Ivo i Mara“. Njihov drugi album “Kocijani” objavljen je 2008. pod producentskom palicom Martina Swana (Mouth Music). Posljednji album “Selo Na Okuke / Village tracks“ objavljen je 2017. u izdanju Riverboat Records, a dobio je sjajne kritike u fRoots, Songlines i drugim vodećim svjetskim glazbenim medijima, te je dva mjeseca bio na vrhu World Music Charts Europe.

Vlastiti spoj tradicijske i moderne glazbe uspješno predstavljaju diljem svijeta na koncertnim i festivalskim nastupima. Bend je stekao kultni status u Hrvatskoj, te svirao na brojnim svjetskim festivalima poput mađarskog Szigeta, Roots&Blues festivala u Kanadi, Rainforest Music Festivala u Borneu, malezijskog Penang World Music Festival, Celtic Connections u Škotskoj ili češkog Colors of Ostrava. Komentirajući nastupe Guardian tako piše da je Kries bend koji treba gledati, škotski Sunday Herald hvali sirovi koncert koji uparuje rock bazu i iskonsku silu, a fRoots ga naziva predvodnikom hrvatske glazbe na svjetskim pozornicama.

Koncert u Art radionici Lazareti organiziraju ARL i AVCD, a u sklopu programa UŽIVO! koji je podržala Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Ulaznice su dostupne u pretrpodaji od 18. travnja

na https://www.ulaznice.hr/web/event/38/11809 po cijeni od 11,00 EUR, a cijena ulaznica na dan koncerta je 13,00 EUR.

https://www.ulaznice.hr/web/event/38/11809

Osim online, ulaznice se mogu kupiti u prostorima Art radionice Lazareti (lađa X) radnim danima od 12 do 19h.

Info

Datum:
30.04.
Vrijeme:
21:00 - 23:00
Događanje kategorije:
, , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa
Skip to content