Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Otvorenje izložbe “Promjenjivo stanje stvari”, Andrea Taraš u Art radionici Lazareti

07.09..20:00 - 21:00

U Art radionici Lazareti (lađa x) u četvrtak, 07. rujna u 20 sati otvara se izložba Promjenjivo stanje stvari autorice Andreje Taraš.

Izložba će se moći pogledati do 21. rujna, radnim danima u vremenu od 12 – 20 sati.

Na izložbi će umjetnica predstaviti svoju ambijentalnu video instalaciju u kojoj propituje relativnu prirodu stvarnosti, odnosno relacije prostora i mjesta, stvarnog i virtualnog te njihova začudna pretapanja.  “Akcijom konstrukcije efemernih objekata konceptualno preispituje se sama srž skulpture, ali i relativizira proces umjetničkog stvaranja. Autorica potom dokumentira i projicira snimke na određenim mjestima unutar galerijskog prostora gdje fizički reinterpretira te objekte. Ponavlja se postupak njihovog konstruiranja i dekonstruiranja. Objekti se tako umnožavaju i postoje istovremeno u različitim stanjima sastavljenosti, a sama skulptorska kompozicija kao cjelina uključuje stvarne objekte i one prikazane slikom u virtualnom prostoru. Autorica koju vidimo na projekcijama stvara u međuprostoru aludirajući na trenutak kad je spavač svjestan svojih snova, ispitujući tako kreativni potencijal skrivenih procesa razmišljanja. Sastavljeni objekti aluzija su na fenomen interobjekta – nemogućeg spoja različitih predmeta mogućih samo u kognitivnom procijepima snovima, čime autorica naglašava krhku strukturu stvarnosti. Ambijent upotpunjuju audio snimke prepričanih fragmenata snova koji povezuju stvarnost i fikciju”, stoji u predgovoru Jelene Šimundić Bendić.

Andrea Taraš diplomirala je 2022. godine na Akademiji likovnih umjetnost na Nastavničkom odsjeku kiparskog usmjerenja u klasi izv. prof. art. Vlaste Žanić. Tijekom diplomskog studija pohađa Restartovu školu dokumentarnog filma te radi u području montaže, animacije i 3D oblikovanja. Sudjelovala je na više skupnih izložbi (Široko oko, Grisia Youth, Tabula Rasa, VGA02 itd.). U svom umjetničkom radu istražuje relativnost i nestalnost stvarnosti u kojoj se nalazi, koristeći se u tom procesu dekonstrukcijom vlastite predodžbe korištenih medija.

Info

Datum:
07.09.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
, ,

Organizator

Art radionica Lazareti
Telefon:
+385 (0)20 324 633
Email:
arl@du.t-com.hr
Website

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa
Skip to content