Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predstavljanje knjige umjetnika; Tomislav Pavelić “Mudrosti” 2. dio

31.05. u 20:00 - 21:00

U izdanju Art radionice Lazareti izašla je još jedna publikacija, knjiga umjetnika “Mudrosti” 2. dio Tomislava Pavelića.
U utorak 31.5. u 20 sati u Lazaretima predstavit ćemo knjigu, autora i Mudrosti. Razgovor će voditi Staša Aras.

Prva knjiga MUDROSTI izašla je u izdanju Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb 2020. godine. Knjiga umjetnika MUDROSTI je proizašla iz istoimenog umjetničkog rada (2018 – 2021.), a koji se sastoji od križaljki-osmosmjerki kojima je rješenje neka mudrost, a koje umjetnik redovito rješava. U rad su uključene, bez ikakve selekcije, sve mudrosti/križaljke koje je autor riješio od početka izvođenja rada. Drugi dio knjige umjetnika “Mudrosti” sadrži drugih 50 od ukupno 100 mudrosti uključenih u rad.
Mudrosti forumilrane u rečenice, citate sakupljene u dvije knjige Mudrosti mogu se čitati na zabavan ili ozbiljan način.

Tomislav Pavelić rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1990. godine završio studij arhitekture. Radi kao arhitekt i izlaže od 1996. Redovito piše eseje o arhitekturi i vizualnim umjetnostima. Inicijator je emisije Stvarnost prostora, između poetike i politike (urednica Evelina Turković) na Hrvatskom nacionalnom radiju, Kanal 3. 2012. godine izabran je za povjerenika / kustosa hrvatskog nastupa na 13. međunarodnoj arhitektonskoj izložbi u Veneciji. Mnogo puta je nagrađivan za svoj arhitektonski i esejistički rad.

Tomislav Pavelić “Mudrosti” 2. dio
Dizajn: Igor Kuduz -KB5
Izdavač: Art radionica Lazareti
Urednici: Tomislav Pavelić, Srdjana Cvijetić
Tekst: Tomislav Pavelić
Prijevod: Tomislav Pavelić, Darko Poslek

Info

Datum:
31.05.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
, , , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa