Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.
Event Series Event Series: Vidi kako Lokrum pere zube

Vidi kako Lokrum pere zube

13.04..20:00 - 21:30

17.1. Prepremijera –  18.1. Premijera    

Koprodukcija Kazališta Marina Držića & Dubrovačkih ljetnih igara

„Vidi kako Lokrum pere zube“ predstava je nastala dramatizacijom istoimenog romana, hrvatske znanstvenice i spisateljice Ivane Lovrić Jović. Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23h i 20min i 3h i 20min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. Kakvim se sve besmislicama naš mozak brani u tim trenutcima i koga i zašto doziva u pomoć, komu se i kako obraća?

Mama – prva je riječ koju dijete kaže. Mama – prva je riječ koju kažeš kad ti je najteže (pa čak i kad misliš kako ti je otac alfa i omega tvoga postojanja).

Kroz četiri generacije žena jedne obitelji pokušavamo doznati zašto je tome tako…; pokušavamo uhvatiti ta neuhvatljiva sjećanja…; pokušavamo govoriti o „nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama“…

Marijana Fumić

 

*Zahvala Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik na ustupanju fotografija koje se koriste u predstavi.

 

*U predstavi se uz autorske skladbe Žarka Dragojevića koristi i glazba u aranžmanima Bojana Beribake: L’italiano (T. Cotugno), Meraviglioso (D. Modugno/R. Pazzaglia), Nel blu, dipinto di blu (D. Modugno/F. Migliacci), Piove (D. Modugno/E. Verde), Resta cu’mme (D. Modugno/D. Verde), ES (I. Montoya)

Info

Datum:
13.04.
Vrijeme:
20:00 - 21:30
Series:
Događanje kategorije:
,

Lokacija

Kazalište Marina Držića
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Organizator

Kazalište Marina Držića
Telefon:
(020) 321-088‎
Email:
ured@kmd.hr
Website
Skip to content